Hoe kun je het beste personeel werven?

Het is belangrijk om goede mensen in dienst te hebben. Jouw personeel straalt de normen en waarden van je organisatie uit. Daarom is het belangrijk dat je aandacht en tijd besteed aan het werven van nieuw personeel. 

Het is zonde als goede kandidaten afvallen op basis van criteria aan hun cv. Daarom is het vaak interessant om te werven op persoonlijkheid en kwaliteiten. Hier gaat wel meer tijd inzitten dan enkel het beoordelen van een cv. Daarom kan het handig zijn om het werven van nieuw personeel uit handen te geven aan een externe partner. 

Zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook, wij geven jou graag een aantal tips die jij kunt inzetten voor het werven van nieuw personeel.

1. Werven via je eigen personeel

Heb je al gekeken of huidige werknemers mensen kennen die een baan zoeken? Via via is een goede manier om personeel te werven. Werknemers kunnen vaak goed inschatten of iemand binnen de organisatie past of niet.

2. Een open sollicitatie

Door een open sollicitatie te gebruiken, trek je veel talent naar je toe. Je kunt daarna altijd nog kijken of de persoon bij jouw bedrijf past en of er een plekje vrij is. De mensen die op een open sollicitatie reageren, zijn in ieder geval gemotiveerd en tonen initiatief!

3. Probeer verschillende vacatures

Slaat een vacature niet echt aan? Geen enkel probleem! Probeer hem dan net even anders te verwoorden. Je hebt grote kans dat een andere verwoording het al doet. Wist je dat vacatures met 250 tot 700 woorden de meeste sollicitaties oplevert en dat de perfecte titel bestaat uit maximaal 60 tekens?

4. Werven op kwaliteiten

Binnen een vacature worden vaak een functietitel en een opleiding genoemd. Het cv wordt snel gecheckt op deze punten en zo wordt er razendsnel bepaald wie uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek en wie niet. Maar past de persoon met de meeste ervaring wel binnen jouw bedrijf? Probeer niet alleen te kijken naar werkervaring en een opleiding maar leg vooral ook focus op competenties en kwaliteiten. Zo kan jij ervoor zorgen dat de kandidaat kwaliteiten heeft die passen bij de functie en het team.

Nu kun jij zelf aan de slag met het werven van personeel!

×

Beste bezoeker,

Stel ons een vraag via onze WhatsApp chat of stuur een e-mail naar info@youngresultants.nl!

× Kunnen wij je helpen?