Online vergaderen doe je zo!

Online vergaderen is haast niet meer uit het werkleven weg te denken. 
Zie jij op tegen de vergaderingen en trainingen?
Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw online meetings nog soepeler lopen!

  1. Wijs iemand aan die ervoor zorgt dat de energie in de groep hoog blijft. Door af en toe een korte energizer te doen, zorg jij ervoor dat je collega’s energiek blijven en de aandacht voor je hebben. Probeer eens de energizer ‘kom uit je stoel’. Iedereen in de meeting krijgt dezelfde opdracht, bijvoorbeeld; ‘kom uit je stoel en pak iets blauws’ of ‘kom uit je stoel en pak iets zachts’. Zo hou jij de energie hoog!

  2. Spreek duidelijk en rustig, zo voorkom je onduidelijkheden en misverstanden.

  3. Zorg voor interactie door handjes en polls te gebruiken om de aandacht te houden. Stel een vraag en maak een poll met ja of nee of probeer eens een stelling uit en vraag jouw collega’s of zij het eens zijn met de stelling. Wees ook niet bang om een keer break-out rooms te proberen. Op deze manier Krijg jij meer interactie!

  4. Hou pauzes. Online is de focus al moeilijker te behouden, dus zorg ervoor dat de vergadering of training niet te lang duurt. Door per onderwerp gebruiken te maken van tijdsblokken van maximaal 40 minuten dwing jij jezelf om op tijd te stoppen.

  5. Zorg ervoor dat je op een rustige plek zit en je niet snel afgeleid wordt.

  6. En als laatste, probeer de online programma’s die jullie gebruiken rustig een keer uit. Wanneer jij weet hoe het programma in elkaar zit, ga jij ook zelfverzekerder de vergadering of training in.

Nu kun jij zelfverzekerd de volgende meeting in!

×

Beste bezoeker,

Stel ons een vraag via onze WhatsApp chat of stuur een e-mail naar info@youngresultants.nl!

× Kunnen wij je helpen?