emoties doorgeven op de werkvloer

We willen het allemaal: een werkomgeving waar iedereen zich veilig voelt. Het is nog niet makkelijk om zo’n omgeving te creëren en te behouden. Toch is dit van belang voor een goede sfeer binnen jouw bedrijf. Een van de dingen waar je rekening mee moet houden in je bedrijf is emotionele besmetting.

Bij emotionele besmetting geven we onze emoties door aan de mensen om ons heen, bijvoorbeeld aan onze collega’s. We geven niet alleen onze eigen emoties door maar pakken ook de emoties van anderen op.

Van jongs af aan nemen wij al emoties over van anderen. Denk aan kinderen; als de een gaat huilen dan begint de ander vaak snel daarna ook. Ditzelfde effect kan ook voorkomen op de werkvloer. Als jouw collega een slechte dag heeft, dan kan hij of zij dit aan jou doorgeven. Of andersom natuurlijk. Er ontstaat onbewust een soort besmetting die kan leiden tot een negatieve werksfeer en dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.

Een eerste stap in het voorkomen van emotionele besmetting is je bewustzijn over dit fenomeen en beseffen dat het probleem van een ander niet jouw probleem is. Een tweede stap is het creëren van een goede sfeer, want we nemen ook positieve emoties van elkaar over. Dit doe je door haalbare doelen te stellen, complimenten uit te delen en door zelf het goede voorbeeld te geven.

Kun jij hierbij wat extra hulp gebruiken? Neem dan vooral vrijblijvend contact op.

×

Beste bezoeker,

Stel ons een vraag via onze WhatsApp chat of stuur een e-mail naar info@youngresultants.nl!

× Kunnen wij je helpen?